Nazolabial bölge neresidir?
Nazolabial bölge, burun kanatlarının iki tarafından ağız kenarına inen çizgilerin olduğu bölgedir.
Nazolabial dolgu nedir?
Nazolabial dolgu, burun kanatlarından ağız kenarına inen çizgilerin giderilmesi için uygulanan dolgu uygulamasıdır.
Nazolabial çizgiler neden oluşur?
Yaşlanma, genetik ve çevresel faktörlerden dolayı zamanla, bu bölgede ve yanaklardaki yağ doku kaybı, hacim eksikliği ve ciltte elastikiyet kaybı nedeni ile derinleşen bu çizgiler, yüz ifadesinde değişime yol açarak yüzde mutsuz ve üzgün bir ifadeye sebep olurlar.
Nazolabial dolgu ne işe yarar?
Nazolabial dolgu, burun kanatlarından ağız kenarlarına uzanan derin çizginin oluşmasına sebep olan yağ kaybını giderir ve gereken hacmi sağlayarak bölgedeki derin çizgilenmeyi ortadan kaldırır.
Nazolabial dolgu uygulaması nasıl yapılır?
Nazolabial dolgu uygulaması öncesi uygulama şekli ve uygulanacak doz hakkında planlama yapılır. Uygulama bölgesi sterilize edilir ve anestezik krem uygulanır. Böylece hastanın uygulama sırasındaki acı hissi azaltılır. İnce iğne veya kanül ile nazolabial dolgu çizgilere enjekte edilir. Diğer dolgu uygulamalarında olduğu gibi nazolabial dolguda tek seferde maksimum dolgu verilmesi tercih edilmez. Hastanın gülümsemesinde ve mimiklerinde bir değişiklik olmaması, doğal ve sağlıklı sonucu elde etmek için kontrollü ve daha az hacimli uygulama yapılır. Uygulamayı iki seferde tamamlamak, hastanın daha orantılı, sağlıklı ve estetik bir görünüm kazanmasını sağlamak açısından daha sağlıklı olacaktır. Yanaklardaki çökme, nazolabial bölgede kırışıklık ve derinleşmeyi daha fazla ortaya çıkarmaktadır. Nazolabial bölgede daha iyi sonuçlar almak için yüzün gerginliğini sağlayacak lifting müdahaleleri ve elmacık kemiklerine gereken volümün kazandırılması da önemlidir ve nazolabial dolgu müdahalesi ile birlikte elmacıklarda değerlendirilmeli, ihtiyaç varsa elmacık/yanak dolgusu da planlanmalıdır.
Bu süreçte nazolabial bölgedeki derinliğin tamamen giderilmesi için yüksek volümlü uygulamalardan kaçınılmalıdır. Hafif bir nazolabial oluğun kalması doğal görüntü açısından önemlidir.
Nazolabial dolguda nasıl bir dolgu tercih edilmelidir?
Nazolabial dolgu uygulaması için en uygun ve sağlıklı dolgu, hyalüronik asit içeren dolgulardır. Hyalüronik asit, vücutta bulunan temel maddelerden biri olduğu için yabancılanmaz, daha doğal ve sağlıklı bir sonuç sunar. Hyalüronik asit içeren dolgular, alerjik reaksiyona neden olmadıkları gibi vücuda kolayca uyum sağlar, dokulara zarar vermez. Bu nedenle diğer bölgelerde olduğu gibi nazolabial dolgu yaptırırken de hyalüronik asit içeren dolgu çeşitlerinin kullanılması tercih edilmeli.
Nazolabial dolgu kimlere uygulanabilir?
Nazolabial dolgu, burun kanatlarından ağız kenarlarına uzanan nazolabial adı verilen bölgede derin kırışık, çizgi, çökme problemi ile karşılaşan kişilere uygulanabilir. Nazolabial dolgu, engelleyici bir hastalığı ve dolgu içeriklerinden birine allerji durumu olmadığı sürece 18 yaş üzeri herkese uygulanabilir.
Nazolabial dolgunun etkisi ne zaman görülür?
Nazolabial dolgunun etkisi uygulama yapıldıktan hemen sonra görülür. Nitekim hyalüronik asit içeren dolgunun su çekmesi ortalama 2 haftayı bulur ve asıl son görüntü bu sürecin ardından ortaya çıkar.
Nazolabial dolgunun yan etkileri nelerdir?
Nazolabial dolgu uygulamasının herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Nitekim uygulamada iğne veya kanül kullanılması nedeniyle müdahaleden sonra ufak kızarıklıklar ve morluklar görülebilir. Uygulama sırasında kanül kullanılması durumunda morluk oluşma ihtimali oldukça azalır. Yine de uygulama sonrası kızarıklık, morluk ve şişlik ile karşılaşılması geçici ve normal bir durumdur. Bu sorunlar 1-2 gün içerisinde kendiliğinden geçecektir. Görünümünden rahatsız olan kişiler, kızarıklık ve morlukları daha hızlı geçirmek için krem kullanabilirler.
Nazolabial dolgu ne kadar kalıcıdır?
Nazolabial dolgunun kalıcılık süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte gözlemlenen kalıcılık süresi ortalama 9 ila 18 aydır. Bu süre kişinin genetik ve metabolik özelliklerine, bulunduğu çevresel koşullara, dolgu maddesinin kalıcılığına ve sigara kullanımına göre azalır ya da artar.
Nazolabial dolgu ne sıklıkla uygulanır?
İlk nazolabial dolgu uygulamasının ardından hasta, istediği görünüme kavuşursa, sonraki iki seansı 6 ay ara ile yaptırabilir. İlk 3 uygulamanın ardından dolgunun kalıcılığına da bağlı olarak yılda bir kez tekrar edilebilirse elde edilen estetik görünümün devamlılığı sağlanır.
Nazolabial dolgu sonrasından nelere dikkat edilmelidir?
İlk gün makyaj yapmaktan, asitli cilt ürünü kullanmaktan ve ağır spor yapmaktan kaçınılmalıdır. İşlemden sonraki ilk 3-5 gün aşırı sıcak duş alınmamalı; sauna, hamam, havuza girilmemelidir.
Nazolabial dolgu uygulaması sonrası asimetri olur mu?
Nazolabial dolgu sonrası asimetri olup olmadığına kontrol randevusunda karar verilebilir. Tüm hyaluronik asit dolgu uygulamalarında olduğu gibi dolgunun yerleşim sürecinde kişiyi yanıltacak düzensizlikler ilk günlerde görülebilir.
Nazolabial dolgu uygulaması sonrası asimetri olursa ne yapmalı?
Nazolabial dolgu sonrası asimetri olduğu düşünülürse, kontrol randevusuna kadar beklenmeli, acele etmemelidir. Bunun nedeni hyaluronik asit dolgu uygulamalarının bir süre boyunca yanıltıcı sonuçlar verebiliyor olmasıdır. Uygulama sonrasında gerekli süre dolmadan dolgu ilavesi yapılması asimetriyi düzeltmek yerine daha belirgin hale getirebilir, yanlış bir müdahale yapılabilir. O yüzden en doğru zaman, doktorunuzun sizi çağırdığı kontrol muayenesi olacaktır. Kontrol muayenesinde asimetri gözlemlediğinizi doktorunuza belirtmeniz ve onun da gerekli görmesi durumunda ilave dolgu enjeksiyonu yapılması ile asimetrik görüntü giderilebilir.
Nazolabial dolgu fiyatları ne kadardır? 2022
Nazolabial dolgu fiyatları hakkında bilgi almak için lütfen randevu alınız.