PRP Tedavisi Nedir?
PRP tedavisi, kişinin kendi kanından elde edilen plazmanın enjekte edilmesi şeklinde uygulanır. Cildi, dışarıdan bir madde kullanmadan tamamen kişinin kendi plazması ile yenileme işlemidir. En sık kullanılan cilt gençleştirme yöntemlerinden biridir.
PRP tedavisi diğer cilt tedavileri ile kombine edilebilir mi?
Gerekli görüldüğü hallerde PRP tedavisine ek olarak mezoterapi uygulanabilir. Yine dermapen/ mikroiğneleme tedavileri ile birlikte de uygulanmasında hiçbir sakınca yoktur.
PRP Nasıl Uygulanır?
PRP öncesi hastadan kan alınır.
Alınan kan santrifüj yardımıyla kan hücreleri ve plazma şeklinde ayrıştırılır.
Zengin trombosit içeren plazma enjeksiyon tekniği ile cilde uygulanır.
Ciltteki bölgeye göre süre değişse de yaklaşık 20 dakikalık bir işlemdir.
PRP kaç seans uygulanır?
Kişinin ihtiyacına göre seans sayısı 3-8 aralığında değişiklik gösterebilir. Yine mezoterapi ile dönüşümlü veya dermapen uygulaması ile birlikte de yapılabilir.
PRP’nin yan etkileri var mıdır?
PRP sonrası uygulama bölgesinde kızarıklık, hafif ağrı, şişlik gibi birkaç güne kendiliğinden geçen komplikasyonlar görülebilir. Bunlar haricinde PRP uygulamasında ciddi bir yan etki beklenmez.
PRP hangi durumlarda yapılır?
Aslında PRP tedavisi çok farklı durumlarda kullanılabilen etkili bir yöntemdir. 18 yaş üzeri herkes için uygundur. İyileşmeyen yaralar, leke, kırışıklık, kuruluk, saç dökülmesi gibi birçok sorunun tedavisinde kullanılmaktadır. Cilt çatlakları, cilt kuruluğu, kırışıklıklar, yara izleri ve lekeler büyük ölçüde tedavi edilebilir.
Kimler PRP yaptıramaz?
Kanser, otoimmün rahatsızlık, kalp rahatsızlıkları, ciltte enfeksiyon varlığı olan hastalarda PRP tedavisi önerilmemektedir.
Prp’nin etkisi ne kadar sürer?
PRP etkisi 2-3 hafta sonra görülmeye başlar. Seanslar sonunda etki yaklaşık 8-10 ay devam eder. Yılda 1-2 defa PRP tedavisi tekrarlanarak ciltteki yaşlılık belirtilerinin giderilmesi sağlanabilir.