fbpx
İçeriğe geç

'' Web sitemizdeki içerikler sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurunuz.''

Mezoterapi selülite iyi gelir mi?

Mezoterapi hem bölgesel zayıflama hem de selülit tedavilerinde kullanılan bir yöntemdir.

Boyun, karın ve göbek yağları, bel ve sırt bölgesi, uyluklar ve diz bölgesi olmak üzere vücutta pek çok bölgelerde uygulanabilmektedir.

Selülite nedir ve nasıl oluşur?

Cildin portakal kabuğu veya dalgalı cilt görünümü alması durumuna selülit denir. Bu durum sıkışmış yağ hücrelerinden kaynaklanır. Selülit, ergenlik çağından sonra kadınların, gebelik ve emzirme dönemlerinde özellikle bacaklarda, kalçalarda, karında, kollarda ve vücutlarında yağ depolamalarından kaynaklanan doğal bir süreç sonucu gelişmektedir.

Selülit Oluşumu Nedenleri Nelerdir?

Genetik faktörler, Hormon bozuklukları, Dolaşım bozuklukları, Bağ doku zayıflığı,

Yanlış beslenme (aşırı yağlı, yüksek karbonhidrat değerli yiyecekler, aşırı şekerli ve kafeinli içecekler ile alkol tüketimi), Hareketsizlik, Ergenlik dönemindeki hızlı yağ doku depolanması ve gebelik gibi nedenlerin selülit oluşumuna yol açtığı bilinmektedir.

Fazla kilo selülit yapar mı?

Selülite obez, normal kilolu ve hatta zayıf kişilerde de görülebilir. Selülite ne kadar kilolu olduğunuzla ilgili değildir. Ancak kilo, selülit problemini arttırmaktadır. Bu nedenle selülit, hemen hemen her kadında az çok vardır ama erkeklerde nerdeyse hemen hiç selülit görülmez.

Selülit dereceleri nelerdir?

Selülitin derecesini tespit etmek için en iyi ayakta muayene yapılmalıdır. Her iki el ile deriye bastırıp sıkıştırarak selülit ortaya çıkartılabilir.

Derece 0; Deri iki parmak arasında sıkıldığında bile ortaya çıkmaz.

Derece 1; Ayakta dururken ve yatarken selülit görülmez. Deri sıkıldığında portakal kabuğu görünümü ortaya çıkar. Gözle görülür çukurcuklar ve deride hafif sert kabartılar vardır.

Derece 2; Ayakta dururken selülit görülür ancak yatarken kaybolur. Deri altında çok sayıda küçük yumrular ve kaba ve büyük çukurcuklar vardır.

Derece 3; Hem ayakta hem de yatarken selülit görüntüsü vardır. Deri altında dokunulduğunda çok sayıda ağrılı da olabilen sert yumrular ve derin çukurcuklar vardır.

Mezoterapi nasıl uygulanır?

Teknik olarak özel ilaç karışımları, cildin orta tabakasına, 1- 2 cm. aralıklarla çok ince özel iğnelerle elle ya da otomatik tabancalarla enjeksiyon şeklinde yapılır. Uygulamadan önce alan dezenfekte edildikten sonra lokal olarak uyuşturucu kremler sürülerek 30-45 dakika beklenir, ardından uygulama alanı tekrar steril edilerek işlem yapılır.

Bölgesel zayıflama ve selülitte lipoliz mezoterapi nasıl etki gösterir?

Yöntem teknik olarak bölgesel kan ve lenf akımını düzenleyici, portakal kabuğu görüntüsünden sorumlu olan fibröz sert bağların kopmasını sağlayan, derinin altına hapsolmuş ve vücut tarafından kullanılmayan yağı eritici ve yağ taşıyıcı ilaçlarla belirli vitaminlerin karışım halinde cilt altına çok ince iğneler ile verilmesine dayanmaktadır.

Lipoliz mezoterapi hangi bölgelere uygulanabilir?

Bel, basen, kalça, üst – iç bacak, diz, karın, omuz ve kol gibi yağ dokusunun aşırı toplandığı tüm bölgelerde uygulanabilmektedir.

Lipoliz mezoterapi seansı ne kadar sürer?

Uygulama bölgesine göre değişmekle birlikte bir seans 10- 15 dakika sürmektedir ve seans araları genellikle 2 haftadır.

Selülit mezoterapisi kaç seans uygulanır?

Selülit ve lipoliz mezoterapisinde, seans sayısı selülitin evresine ve uygulama yapılacak kişilerin yapısal özelliklerine göre belirlenmektedir. Seans sayısı hastanın yağlanma şekli ve selülit tipine göre farklılık gösterse de ortalama 4-6 seans uygulanır. Bazen bu seans sayısı 8-12 yi bulabilir. Sellülit tedavisi tamamlandiktan sonra 2′şer aylık ara ile tek seans mezoterapi, sellülitin tekrarlamaması açısından önemlidir. Mezoterapi uygulaması tek başına uygulanmamalı, tedavi sırasında ve sonrasında spor (yürüme ve yüzme) ve uygun diyet ile birlikte yapılmalı. Günde yaklasik 2 lt su tüketilmelidir. Uygulanan tedavinin etkisinin uzun süreli ve kalıcı olabilmesi için yaşam tarzının değiştirilmesi, örneğin düzenli spor (yürüyüş, yüzme veya bisiklet), bol su tüketimi gerekli, karbonhidratlı ya da yağlı gıdaların tüketilmemesi gerekmektedir.

Bölgesel zayıflama ve selülit mezoterapisinin yan etkisi var mıdır?

Enjeksiyon yapılan bölgede geçici doku altı kanamalarına bağlı olarak morluklar görülebilmektedir. En sık görülen yan etkileri; bazen uygulama bölgesinde oluşacak morarmalar, küçük yüzeysel kanamalar, iğnenin hareketine bağlı oluşabilecek çizilme tarzında yaralanmalar, iğne giriş yerinde 1-2 gün sürecek kızarıklıklar olup kalıcı bir yan etki görülmemektedir. Kadınlarda özellikle gebelikten sonraki sarkma problemleri ve yaşın ilerlemesine bağlı kol altlardaki sorunlarda doğru bir şekilde uygulandığında oldukça başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir.

Bölgesel zayıflama ve selülit mezoterapisi ağrılı mıdır?

İşlemde kullanılan iğneler çok ince uçlu oldukları için çok fazla acı-ağrı hissedilmemektedir. Ayrıca işlem öncesinde lokal anestezik kremler ve buz uygulaması yapıldığından ağrı hissi minimuma indirilmeye çalışılır.

Selülit mezoterapisi için hangi karışım kullanılmaktadır?

Bu amaçlarla üretilmiş çeşitli kokteyller mevcuttur. Kokteylde kan dolaşımını hızlandıracak, düzenleyecek, yağların parçalanmasının sağlayacak, bağ dokusunun organizasyonunu düzenleyecek ilaçlar yer almaktadır. Enjekte edilecek maddeler amaca uygun şekilde seçilmektedir.

Bölgesel zayıflama ve selülit mezoterapisi sonrasında nelere dikkat edilmeli?

Mezoterapi seansından sonra yaklaşık 10-15 saat sıcak banyo yapılması önerilmemektedir. Seanslara gelirken kot, streç pantolon gibi vücudu saran pantolonlardan sakınmak gerekir.Seanstan 5-7 gün önce aspirin, e-vitamini, balık yağı, kumadin, dipiridamal, ağrı kesiciler ve ginko gibi kanı sulandıran ilaçlar kesilmelidir. Bu ilaçlar kanama ve morarmaya zemin hazırlarlar. Zorlayıcı egzersizlerden 48 saat, sıcak banyolardan 10-24 saat, makyaj uygulamasından 4 saat uzak durulmalıdır. Deri üzerindeki iğne giriş delikleri 4-6 saat sonra kapandığı için bu süre zarfında su ve diğer krem ürünlerinin temasından kaçınılmalıdır. Yağların karaciğer yoluyla parçalanması sebebiyle, tedavi ve iyileşme sürecinde alkol alınmamalıdır. Selülit ve lipoliz mezoterapisi tedavisi süresince güneş banyosu ve solaryumdan kaçınılmalıdır.

Bölgesel zayıflama ve selülit mezoterapisinin sonuçlarını ne zaman fark edilir?

Uygun diyet ve egzersiz ile birlikte uygulandığı zaman lipoliz mezoterapisi daha etkili bir incelme ve şekillenme sağlar. Uygulama bölgesinin durumuna göre ve vücut yapısına göre sonuçlar değişmekle birlikte genel olarak 2-3 seanstan sonra sonuçlar görülmeye başlanmaktadır. Bu tedaviye başladıktan sonra yağlı kızartma türü yiyecekler, tuz, alkol, katı yağ, kafeinli gıdalar ve sigaranın azaltılması, içilen su miktarının 3 litreye çıkarılması, yürüyüş ve yüzme gibi sporlara başlanması tedavinin etkinliğini arttırmaktadır. Unutulmamalıdır ki mezoterapi bir zayıflama yöntemi değildir.

Bölgesel zayıflama ve selülit mezoterapisi ile liposuction arasındaki farklar nelerdir?

Günümüzde liposuction ya da lazer lipoliz bölgesel zayıflamada altın standart tedavilerdendir fakat bu işlemler öncesi ve sonrası durumları istemeyen kişiler için bölgesel zayıflama ve selülit mezoterapileri de alternatif tedaviler arasındadır.

Mezoterapi ise yağ hücrelerini harekete geçirerek doğal yollarla atılmasını sağlayan sonrasında günlük yaşama direkt olarak dönebileceğiniz bir yöntemdir.  Liposuction vücutta yapıldığı alandaki yağ hücrelerini parçalamakta ve anestezi altında (lokal veya genel) uygulanmaktadır. Sonrasında en az 1 ay korse giymek gerekebilmektedir. Liposuctiondan sonra daha önceden yağ birikimi olmayan alanlarda örneğin kalça ve basen bölgesine liposuction uygulandıktan sonra karın ve kol bölgesinde yağ birikimleri görülebilmekte ancak bu tür bir yan etki mezoterapiden sonra olmamaktadır.  Diğer yandan liposuctiondan sonra bölgede dalgalı, düzensiz bir deri görünümü oluşabilmekte ancak mezoterapi sonrası deri daha düzgün gözükmektedir ve liposuction sonrası oluşan bu dalgalı, düzensiz görünümünü düzelmek amacı ile de mezoterapi kullanılmaktadır. Yani; mezoterapi cerrahi bir yöntem olmayıp anestezi, korse kullanımı ve hastanede yatmayı gerektirmemektedir.

Selülit ve lipoliz mezoterapisi işlemi kimlere uygulanmaz?

Kalp yetmezliği bulunan kişilere, Diyabet hastalarına, Obezite hastalarına, Karaciğer ve böbrek rahatsızlığı bulunan kişilere, Hamilelik / emzirme dönemindeki kadınlara, Antikoagülan tedavisi gören hastalara selülit ve lipoliz mezoterapisi uygulaması tavsiye edilmemektedir.

Mezoterapi işleminin fiyatları nedir?

Mezoterapi işleminin maliyeti yapılacak bölgenin genişliğine, kullanılacak ürüne ve miktarına, uygulama seans sayısına göre değişmektedir.  2022 fiyatları için lütfen randevu alınız.

×

Merhaba!

Randevu ve diğer sorularınız için size yardımcı olmaktan memnuniyet duyacağım. Aşağıda bulunan Whatsapp butonuna basarak doğrudan ücretsiz ön görüşme ve muayene randevunuzu oluşturabilirsiniz.

× Ücretsiz Ön Görüşme Randevusu için